З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир, та містить багато В12

Сінгапурська компанія Sophie's BioNutrients спільно з американським гігантом інгредієнтів Ingredion створили новий безмолочний сир з мікроводоростей.

Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.

 

ОДНА 28-ГРАМОВА ПОРЦІЯ СИРУ МІСТИТЬ ПОДВІЙНУ ЩОДЕННУ РЕКОМЕНДОВАНУ НОРМУ СПОЖИВАННЯ В12

 

Його виготовили на основі альтернативного молока Sophie’s BioNutrients, створеного з мікроводоростей, які вирощують у власних біореакторах.

У якості поживного середовища для росту мікроводоростей біореактори сінгапурського стартапу використовують місцеві харчові відходи.

Частіше всього це окара — побічний продукт виробництва тофу, патока з цукрових заводів і відпрацьоване зерно пивоварень.

Після збирання мікроводоростей їх перетворюють на білкове борошно нейтрального кольору, з якого потім виготовляють альтернативні молочні і м’ясні продукти.

Останню розробку представили у двох варіантах. Перший — імітує напівтвердий чеддер, який можна різати чи терти, він гарно плавиться. Другий — веганська сирна паста.

«На сьогодні більшість рослинних сирів роблять на основі горіхів або сої, що робить їх використання обмеженим чи неможливим для людей, які страждають алергією», — пояснює Юджин Ванг, генеральний директор Sophie’s BioNutrients.

Сир з мікроводоростей не містить алергенів та має вищий вміст білка, ніж більшість доступних безмолочних альтернатив, додав він.

Джерело: https://newfood.media