Вирощування індиків знову стало рентабельним

Споживання м’яса індиків в Україні зростатиме, вважають експерти компанії Pro Capital Investment, тому зараз на ринку склалися сприятливі умови для вирощування цих птахів.

“Довгий час ринок індичатини був в занепаді через катастрофічне зниження купівельної спроможності населення, але, з відновленням економіки країни, вирощування індиків знову стало рентабельним. У найближчі роки слід очікувати зростання українського ринку індичого м’яса до середньоєвропейського рівня”, – вважають у Pro Capital Investment.

За розрахунками експертів компанії, для створення господарства на 16 тис. голів індиків необхідна ферма, площею від 3 до 5 гектарів. Рентабельність такого підприємства складатиме близько 12%.

Поки ця ніша не зайнята внутрішнім виробником, більшість індичого м’яса в країні – імпортний продукт. У 2018 році головним постачальником цього виду м’яса в Україну була Німеччина. Частка цієї країни в загальному обсязі імпорту індички склала 75,2%. На другому місці, з часткою 6,5%, Великобританія, далі – Франція(6,4%), Угорщина (5,5%), Іспанія (3%), Італія (2%).

Джерело: https://meat-inform.com