Відбулася презентація швейцарсько-української програми щодо розвитку торгівлі з вищою доданою вартістю

6 листопада за участі заступниці Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інни Мєтєлєвої відбулась стартова зустріч та Дорадча рада швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».     

«Ключовий пріоритет державної політики в напрямку сільського господарства, і, зокрема, в напрямі органічного та молочного виробництва, – це розвиток виробництва та ринку продукції з високою часткою доданої вартості. Тому Уряд і Мінекономіки готові підтримувати програми, які йдуть з фокусом на створення додаткової вартості, на переробку, безпечність та якість харчової продукції. Цей комплекс завдань і є підґрунтям для зростання ВВП, збільшення кількості робочих місць, покращення якості харчування та життя українців», -  зазначила заступниця Міністра Інна Мєтєлєва.

Участь у заході взяли Тобіас Айзенрінг, керівник Програми (FiBL), Манон Шуперс, директор Програми (SAFOSO AG), Віктор Шуткевич, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні, Ігор Кравченко, місцевий керівник Програми, Ольга Шевченко, в.о. Голови Держпродспоживслужби, координатори компонентів Програми, представники міністерства, профільних асоціацій,  експерти та виробники з органічного і молочного секторів.

«Стратегічним завданням Програми є розвиток потенціалу органічного та молочного секторів, як  зміцнення сталого розвитку. Ми готові ділитись нашим досвідом та активно співпрацювати з українською стороною  для забезпечення довготривалого впливу та можливості ефективного розвитку українських секторів після закінчення дії Програми», - зазначив керівник Програми Тобіас Айзенрінг.

За словами заступника директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктора Шуткевича, робота Програми буде направлена на розвиток малих та середніх підприємств, на збільшення їх конкурентоспроможності та зростанні торгівлі з вищою доданою вартістю.

Презентуючи Програму та ціль об’єднання органічного і молочного секторів в рамках однієї Програми, місцевий керівник Програми  Ігор Кравченко представив спільні складові та завдання для обох напрямків. Зокрема, йшлося про економічну складову, а також емоційну, яка базується на спільних принципах здоров’я, екології, справедливості та турботи.

Крім того, на заході відбулись паралельні сесії з презентації результатів оцінки органічного і молочного секторів та обговорення пропозицій щодо напрямів інтервенції.

За інформацією Мінекономіки

Джерело: http://www.consumer.gov.ua