У Києві відкрився єдиний спеціалізований магазин курдючної баранини

Курдюк утворюється у баранчиків виключно особливою породи.

За багато тисячоліть баранина стала невід'ємною частиною свят у багатьох культурах світу. У мусульманських країнах важко собі уявити весілля, святкування народження дитини, сімейну зустріч або релігійне свято без засмаженого барана. Згідно з історичними традиціями трапеза під час єврейського свята Песах і християнської Пасхи рідко обходиться без баранини, причому в останньому випадку це м'ясо символізує агнця божого.

Смак баранини залежить від віку тварини, раціону (найсмачніше м'ясо баранчиків, вирощених на вільному випасі і вигодуваних травою), а також породи. У нас особливо цінуються курдючні барани з Кавказу і Середньої Азії.

Курдюк утворюється у баранчиків виключно особливою породи. Такі барани харчуються тільки на чистих пасовищах, завдяки чому курдючний жир у них повний всіляких корисних речовин. Особливо цінується м'ясо едільбаєвської і гіссарської порід.

Едільбаєвська порода має міцну статуру. М'ясо ягнят відрізняється ніжним смаком. Дорослі особини дають жирне молоко, не менше 120 л на рік. З нього виходять відмінні сири і масло.

Гіссарська порода виведена в Таджикистані і Узбекистані, в Росії і Україні поширена менше. Середня вага вівці 90 кг, хоча сальний підвид може набирати і до 150. Для продажу, як правило, використовується м'ясо молодих баранів.

Нещодавно в Києві відкрився магазин ексклюзивного м'яса, де завжди в наявності є свіже курдючное м'ясо едільбаєвської і гіссарської порід баранини. Тут ви зможете придбати саму ніжну, саму соковиту молоду курдючну баранину.

Магазин знаходиться на лівому березі міста Києва по вул. А. Ахматової 13.

Продавець вирощує овець більше 20-ти років в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. До недавнього часу продавали баранину оптом. Але, як кажуть, - хто один раз спробував м'ясо курдючної породи - хвостову вже не їстиме.

Тому вирішили зробити це ексклюзивне м'ясо більш доступним для роздрібного покупця.

Як відомо - курдючної породи дуже мало. В Україні з 100% овець - менше 1% становить курдючні.

В наявності 10-20 туш завжди є.

Курдючна баранина вкрай корисна для тих людей, які займаються важкою фізичною працею або спортом. У ста грамах курдючного жиру міститься майже тисяча кілокалорій, тобто саме та кількість енергії, яке прекрасно компенсує всю витрачану енергію. У баранині міститься велика кількість вітаміну А, В12, заліза, рибофлавіну і ніацину.

Застосовується курдючний жир і в медицині - його використовують для лікування опіків, саден, а також хвороб дихальних шляхів. Курдючний жир також входить до складу деяких косметичних мазей і кремів.

Жир має в складі кислоти, які мають позитивний вплив на репродуктивні органи. Продукт легко засвоюється, покращує роботу травних органів.

На Сході здавна вважають, що курдючний жир продовжує життя, прояснює розум і покращує потенцію.

Буває, під виглядом баранини підсовують козлятину. Для її приготування потрібно дуже багато спецій і довге замочування. Тому купувати баранину найкраще у перевірених продавців.

Як вибрати хорошу баранину в магазині

Найсмачнішими і найбільш підходящими для смаження і запікання вважаються сідло, корейка і задні ноги. Для гасіння, плову або виготовлення фаршу найкраще підходять грудинка, лопатка і пашінка. Всі ці частини рубаються більш дрібно. А найкращий і ароматний бульйон виходить з баранячої гомілки, рульки і шийки.

Контакти магазину ексклюзивного м'яса Курдюк:

+38 063 434 97 40

Київ, вул. А. Ахматової 13

kurdiuk.com.ua@gmail.com

Джерело: https://ua.korrespondent.net