Бетамінт є комбінацією натуральних речовин, що оптимізує фізіологічні функції організму і нормалізує обмін речовин. Він виступає як метиловий донор, необхідний для синтезу креатину, фосфатидилхоліну, карнітину, адреналіну і пурину.
Бетамінт діє як осморегулятор, покращуючи засвоюваність поживних речовин знижуючи діарею і наслідки теплового стресу.
Аскорбінова кислота для тварин послаблює або сприяє виключенню негативного впливу стрес-факторів, профілактує С-гіповітаміноз, сприяє збереженню молодняка і підвищенню продуктивності. Бере участь у перетворенні нуклеїнових кислот, в обміні амінокислот, сірки і заліза, у синтезі стероїдних гормонів у наднирниках, в утворенні колагену, що входить до складу основної речовини (ендотелію) судин і сполучної тканини. Впливає на інактивацію в організмі отрут і токсинів і володіє антиоксидантною дією. Мікроелементи покращують перистальтику і підвищують засвоюваність їжі, мають жовчогінні властивості.
Бетамінт рекомендується застосовувати свиням і сільськогосподарської птиці в несприятливі періоди життя для зниження впливу стресових факторів (теплового стресу) і нормалізації обміну речовин, а також для стимуляції апетиту і поліпшення засвоюваності їжі, поліпшення роботи печінки і нирок.
Його застосовують для всіх видів сільськогосподарської птиці та свиней груповим (через систему пиття) або індивідуальним способом з водою для напування протягом 5–7 діб.
За зниження впливу теплових стресових факторів, підвищення збереженості й продуктивності свиням кормову добавку дають у дозі 1–2 літра Бетамінта на 1000 літрів питної води.
У разі необхідності курс введення збільшують до 10–15 діб.
У промисловому птахівництві для зниження негативної дії теплового стресу, стресу, викликаного вакцинацією, застосуванням антибіотиків або кокцидиостатиков, Бетамінт дають птиці в дозі 1 л/т води для напування протягом 3 діб до стресу і 3 доби після нього.
У разі планового перегрупування або транспортування птиці кормову добавку застосовують у тій же дозі протягом 2 діб до стресу і 3 доби після нього.
Докладніше про це читайте в № 2–6/2022 журналу «Тваринництво сьогодні»