Обираємо закваску свідомо!

Обираємо закваску свідомо!

Як зазвичай ви обираєте закваски чи будь які інші продукти, необхідні для розвитку та підтримки вашого виробництва? Звичайно ж послуговуєтеся низкою критеріїв. Радимо звернути увагу на показники безпечності, відповідності тощо.

Показники безпечності (якщо відсутній хоч один із пунктів – не купуйте цей продукт)

  • Виробник: відомий, має сайт, представництво в Україні.
  • Виробництво: сертифіковане HACCP, GMP, ISO, QS.
  • Торгівельна марка: зареєстрована ®.
  • Продукт: має реєстраційне посвідчення в Україні (від ДНДКІ), сертифікат якості.
  • Штами бактерій: запатентовані, наведені номера DSM (Німецька колекція мікроорганізмів).
  • Маркування містить: номер партії, дату виготов­лення та термін придатності, умови зберігання.

Показники відповідності (обирайте тільки ті, які вам повністю підходять)

  • Призначення (силос, сінаж, корнаж, кукурудза ви­сокої вологості тощо).
  • Культура (злакові, бобові, трави, кукурудза, сорго тощо).
  • Діапазон застосування (температура, вміст сухої речовини тощо).
  • Технологічність (можливість застосовувати у вашо­му обладнанні).
  • Збереженість (можливість забезпечення умов та терміну зберігання під час застосування).

Детальніше про інші критерії та про продукт Biostabil компанії Biomin у травневому номері та в матеріалах наших партнерів на сайті.