На Прикарпатті запрацювала ферма з вирощування овець

Нещодавно у селі Станіславівка Коломийського району Івано-Франківської області запрацювала ферма з вирощування овець. Нині в господарстві, площею у 3 га, налічується близько сотні свійських тварин. Повідомляє galka.if.ua.

Тут вирощують овець романівської породи, які відрізняються від інших видів високою якістю хутра, молока та м’яса. Загалом, продукція господарства нині користується чималим попитом.

Євген Очеретяний, власник господарства, говорить, що ідея зі створення ферми у нього з’явилась ще давно, однак викристалізувалась лише тоді, коли почав відвідувати тренінги Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

«Ще будучи у Німеччині та США, мріяв переїхати в село та створити власну ферму. У такий спосіб хотів довести, що в селах можна не лише жити, а й заробляти кошти. Відвідавши низку тренінгів, які організовує агенція, зрозумів, що децентралізація дійсно дає колосальні можливості з розвитку автентичних видів ремесел», — сказав він.
Євген Очеретяний підкреслив, що під ведення господарської діяльності Сідлищенська сільська рада виділила йому 2 га землі та ще один — фермер придбав за власні кошти. Після того, було придбано 100 овець романівської породи. Вартість однієї вівці складає $100.

Фермер говорить, що основним видом діяльності для його господарства стане продаж «мармурового» м’яса та овечих шкур.

«Овече молоко за своїми характеристиками є теплим, і воно не дозволяє утворюватись раковим пухлинам у тваринах. До того ж перед бійнею організм вівці не виділяє адреналін, котрий, відповідно, не потрапляє до м’яса та не робить його отруйним. М’ясо вівці по праву вважають високоякісним, дієтичним та екологічно-чистим продуктом», — переконаний він.

Говорячи про ринок збуту м’яса, Євген Очеретяний висловив переконання, що проблем з цим у майбутньому не повинно бути, так як продукт вважається дефіцитним.

«Для того, щоб діяльність ферми розвивалась, маю наміри збільшити кількість поголів’я овець до 300, а також розширити площу господарства до 30 га. Тоді така діяльність стане рентабельною і вже тоді можна виходити на ринок», — додав фермер.

Джерело: https://agronews.ua