Глобальний дефіцит їжі може виникнути за кілька тижнів, попереджає ФАО

Зриви виробництва і постанчать спостерігаються майже на кожному ринку через протекціоністську політику та обмежувальні заходи, прийняті для боротьби з загрозою COVID-19.

Сільськогосподарська та продовольча організація ООН (ФАО) попереджає про ризик глобального дефіциту продовольства в найближчі місяці. ФАО закликає лідерів країн G20 вжити заходів щодо того, щоб глобальні продовольчі системи продовжували працювати стабільно, особливо коли йдеться про доступ до харчових продуктів для бідних, які є найбільш вразливими під час пандемії COVID-19.

“Пандемія COVID-19 впливає на продовольчі системи та всі аспекти продовольчої безпеки в усьому світі. Жодна країна не застрахована. Ми повинні забезпечити, щоб ланцюги харчових поставок не були порушені і продовжували добре функціонувати”, – сказав глава ФАО.

Генеральний директор заявив, що обмеження можуть порушити виробництво, переробку, реалізацію та реалізацію харчових продуктів як на національному, так і на глобальному рівні, що може мати “негайний та серйозний” вплив

Про сповільнення виробництва та дистрибуції вже повідомлялося на ринках ЄС, де постачальники м’яса, овочів та іншої продукції з Іспанії, Італії, Франції, Німеччини, Польщі скаржаться на перешкоди, створені на національних кордонах, та на брак персоналу. Через кризу деякі країни вже почали ігнорувати експортні замовлення на м’ясо з метою покриття попиту на внутрішньому ринку.

Джерело: https://meat-inform.com