Фінський виробник м’яса експортує 3 тис. тонн свинини до Китаю

Фінський виробник м’яса HKScan відвантажив першу партію обсягом 250 т свинини до Китаю, йдеться в прес-релізі компанії.

Юкка Ніккінен, глава експортного відділу HKScan, повідомляє, що вимоги до якості свинини в Китаї є одними з найсуворіших у світі. «Китайці використовують всі частини туші в своїй кухні. Наші клієнти зацікавлені в каркасних частинах, які можуть здатися екзотикою з європейської точки зору, такі як м’ясисті кістки і ноги, які високо цінуються і є важливими сировинними інгредієнтами в китайській кухні», — додав пан Ніккінен.

Компанія планує в цьому році експортувати майже 3 тис. тонн свинини до Китаю і надалі потроїти цей обсяг до 2020 року. «Відносно обсягу річного виробництва свинини у Фінляндії, це означає, що принаймні 5% від всіх фінських вирощених свиней будуть, в кінцевому підсумку, відправлені на китайські обідні столи через HKScan», — йдеться в повідомленні компанії.

HKScan оголосила, що вона буде зміцнювати свою присутність на азіатському ринку не тільки продуктами, які традиційно продаються тут, але і продуктами з високою доданою вартістю преміум-класу, які зазвичай продаються тільки в Скандинавії.

HKScan експортує м’ясо майже до 50 країн, включаючи країни ЄС, а також на ринки Нової Зеландії і Японії. HKScan також виробляє і продукти преміум-класу, наприклад, бренд Rypsiporsas в Фінляндії і Rapsgris в Швеції.

 

 

PigUA.info за матеріалами euromeatnews.com