Ціни на м’ясо в Україні: курятина та свинина дешевшають

 

Згідно з даними регулярного моніторингу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за місяць з усіх основних видів м’яса в Україні подорожчала лише яловичина. Ціни на курятину та свинину протягом першої декади жовтня зменшувались.

Так, станом на 9 жовтня середні гуртові ціни (вартість, за якою продукцію реалізують безпосередньо виробники) на яловичину складали 96,66 грн за кілограм. Це на 13% більше, порівняно з показниками початку жовтня 2019 року, та на 1% більше, ніж було у вересні.

Птиця (кури) вартувала в середньому 46,05 грн за кілограм. Це на 9% менше, ніж минулого року, та на 3% менше, ніж минулого місяця.

Що ж до котирувань свинини, то у річному обчисленні цей вид м’яса подорожчав на 3%. Утім, порівняно з показниками вересня, у жовтні ціни знизились до 84,84 грн за кілограм (-3%).

Крім того, за місяць подорожчали яйця (+11%) та молоко (+2%).

Джерело: Meat-Inform