Андрій Жук охарактеризував поточний стан адаптації українського законодавства до норм ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів

29 серпня поточного року Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук взяв участь у нараді щодо поточного стану імплементації положень Розділу ІV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлю» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвиту і торгівлі України Степана Кубіва.

Також у заході взяли участь Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України — Торговий представник України Наталія Микольська та інші.

Андрій Жук поінформував присутніх щодо підсумків першого засідання Підкомітету з управління санітарними та фітосанітарними заходами (далі – Підкомітет з управління СФЗ), який було створено згідно із статтею 74 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, зокрема повідомив про ухвалення регламенту роботи даного Підкомітету, узгодження операційних висновків щодо подальших заходів та термінів виконання обома сторонами. Окремо Перший заступник Голови Держпродспоживслужби звернув увагу, що учасники засідання Підкомітету з управління СФЗ погодили таблиці моніторингу з метою належної реалізації Всеохоплюючої стратегії та направлення розроблених проектів законодавчих актів та таблиць моніторингу до даних актів до Європейської Комісії з метою вивчення та коментарів.

Також він наголосив, що Україна переглянула і внесла зміни до часових рамок для підготовки та впровадження законодавства ЄС під час схвалення Всеохоплюючої стратегії Урядом, приймаючи до уваги досвід країн Східної Європи перед їх вступом до Європейського Союзу, і оцінки реальних можливостей реалізації Всеохоплюючої стратегії.

Андрій Жук повідомив, що у ході засідання Підкомітету з управління СФЗ окрема увага приділялася поточному стану експорту української продукції тваринного походження на ринки ЄС, зокрема – питанню потенційного експорту червоного м’яса з України на ринок Євросоюзу.

 

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів